Drottninghög

Du hittar odlingen i parken bakom Drottninghög centrum, mellan Den Gode Herdens församling och prinsesslekplatsen. Här sköter en odlingsgrupp med boende och lokala föreningar odlingen.

På Drottninghög finns ett starkt föreningsliv och det vara några av föreningarna som 2012 tog initiativ till att starta upp odlingen. 2016 gjordes en större satsning och odlingen byggdes om, fick ett växthus, en barnträdgård och mer plats att odla på.

I växthuset odlar vi vindruvor, persikor och fikon. I odlingslådorna utomhus har vi bland annat kiwi, allåkerbär, boysenbär och odlarnas favoritblomma rosenskära.

Odlingen är en mycket populär plats och används året runt till olika slags aktiviteter, allt från glöggkvällar, work shops och fikaträffar till gatuteater.

Här odlar vi tillsammans med kyrkan, IdéA, Balkan kulturförening, Nattvandrarna, Gambianska föreningen, Somaliland Aktiv Ungdom, Jibna, Hyresgästföreningen och årskurs 2 på Drottninghögsskolan.

Vill du vara med?

Kontakta oss så hjälper vi dig att komma i kontakt med odlingsgruppen och informerar dig om nästa träff. Du kan också komma förbi odlingen. Välkommen!