Om oss

Planteringar utan gränser driver odlingar i olika stadsdelar i Helsingborg tillsammans med boende, föreningar, skolor och förskolor i närområdet. Under 2019 odlar vi på Drottninghög, Husensjö, Fredriksdal och Planteringen .

2010 tog en grupp invånare initiativ till en stadsodling i Stadsparken. Projektet fick namnet Trädgårdar utan gränser. Tyvärr var parken ingen bra plats för en mer permanent stadsodling och 2011 flyttades odlingen till Plantering.

En plats för möten och olika evenemang

Idag driver Planteringar utan gränser offentliga odlingar i fem stadsdelar, Drottninghög, Närlunda, Husensjö, Fredriksdal och Planteringen. Odlingarna sköts av boende, föreningar, skolor och förskolor i närområdet, tillsammans med projektets odlingsinspiratör. Förutom att odla grönsaker och blommor är odlingarna en mötesplats för människor och plats för olika sorters evenemang. Under åren har vi haft gatuteater, allsång, matlagning och temakvällar om allt från biodling till tillverkning av ringblomssalva!

En del av ett hållbarare liv i staden

Syftet med Planteringar utan gränser är att skapa social hållbarhet i våra bostadsområden, öka tryggheten, sprida odlingskunskap och ge helsingborgarna möjlighet att förverkliga sina odlingsdrömmar. Stadsodling är en del av ett hållbarare liv i staden och ett verktyg för att skapa en vackrare, grönare och mer ätbar stad. Vi vill också skapa mötesplatser för människor då vi ser odling är ett språk som förenar, du behöver inte kunna svenska för att odla med sin granne. Vi välkomnar nya odlare och samarbeten hela tiden, välkommen du med!