Odla med oss

Tycker du om att gräva ner fingrarna i jorden men saknar en plats att odla på? Vill du lära känna lite nya trevliga människor. Då ska du odla med oss!

Vi börjar säsongen i januari/februari med att planera vad vi ska odla. Därefter träffas vi flera gånger för att så, plantera och sköta odlingen. Ibland fikar och pratar vi bara, det viktiga är att ha det trevligt. Mellan maj och september är vår odlingsinspiratör på odlingen två timmar varje vecka och hjälper till.

Vi välkomnar alltid nya odlare och du bestämmer själv hur mycket du vill vara med, det finns inga krav. Det ska vara kul att odla med oss, och alla får göra det på sina villkor. Du får alla verktyg, frön och växter av oss. Har du frågor om odling eller känner dig osäker på hur du ska göra hjälper vi dig.

Du kan anmäla ditt intresse för att vara med och odla med oss via formuläret nedan. Du kan också hör av dig till oss via telefon eller e-post.

Vill du odla i en egen låda?

På några av odlingarna har du möjlighet att få en egen låda och odla det du har lust med. Lådorna delas ut efter anmälningstid. Om du har en egen låda förväntar vi oss att du tar hand om den under hela säsongen.

Det här gäller för dig som vill odla i egen låda

  • Du kan odla både blommor och grönsaker i din låda, men odlingen måste vara ekologisk och utan kemiska bekämpningsmedel.
  • Det kostar inget att bli tilldelad en låda att odla i, men det är max en låda per hushåll/förening/förskolegrupp med mera som gäller.
  • Eftersom lådorna står på en offentlig plats får du räkna med att växter och grönsaker kan få fötter och försvinna.
  • Vi vill att våra stadsodlingar ska vara en social plats, där alla känner sig välkomna, även de som inte odlar.
  • Om du inte sköter din låda går turen vidare till nästa person i kö. Du får två varningar innan det sker.